Start Kvartersgård Annan info. Parkering Bredband o TV Allehandan Dokument Kolonilott Kontakter Gästbok RB Kundwebb


Mitt i skogsdungen står kvartersgården,
Brf Skogsgläntans hjärta! I kvartersgården finns..


Festlokal 
Övernattningsrum 
Bastu 
Pingisbord 
Två tvättstugor samt en grovtvättstuga 
Hobbyrum 
* Tre toaletter
* Städförvaringsrum
* Vaktmästarnas förråd

_/ _/ _/ _/ _/

Tvättstugor, pingisbord och hobbyrum har du redan tillgång till med din egen lägenhetsnyckel. För att komma åt resten av godsakerna kontaktas
kvartershusansvarig Katarina Carlström Larsson på telefon 070-226 17 49, adress Hinkgränd 100.  Uthyrning gäller endast till boende på Skogsgläntan.

Entrén till kvartersgården är bostadsanpassad av en boende som haft svårt att ta sig in  förut (med sin tvättkorg och rullator). Hon har en dosa som det går att trycka upp dörren med. Har du besvär med att ta dig in prata med din vårdcentral - arbetsterapeuten som då kan fixa dig en fjärrkontroll till entrén.

 

Festlokal: Rymlig lokal som för ungefär 40 gäster. Stereo med karaokeutrustning, 3D-TV och DVD. Stolar och fällbara bord gör att du kan skräddarsy din sammankomst precis efter behov. Fullt utrustat kök med kyl/frys/diskmaskin och matporslin. 

Avgift för festlokal: 300 kronor/tillfälle + 500 kronor i pant. Dessa 500 kronor får man tillbaka efter att lokalen besiktats efter din fest. Om kompletterande städning eller i värsta fall reparationer krävs får du inte tillbaka din pant utan kan dessutom bli ersättningsskyldig. Det är kontant betalning som gäller, inget swish eller skicka pengar på konto.  Uthyrning gäller endast till boende på Skogsgläntan.

För gemensamma aktiviteter för alla områdets boende tar vi dock inte ut någon avgift. Så vill du se en bra film i lokalen - bjud in grannarna så kostar lokalen ingenting (hett tips!)

TV-kväll i kvarterslokalen? TV:n i lokalen är en 55-tums LG 3D Smart-TV. Den har USB-koppling för att kunna ansluta hårddiskar och USB-minnen så att man kan se film även från sådana. Det går också utmärkt att koppla till dator eller surfplatta till TV:n med hjälp av HDMI. För 3D-filmer kan det vara bra att veta att det i lokalen finns 3D-glasögon. Glasögonen är av den enklare och billigare typen passiv 3D och skall passa till LG Cinema 3D. TV:n är kopplad till våra maffiga högtalare så ljudet blir ni inte missnöjda med. Vidare har vi ett riktigt kraftfullt kabel-TV abonnemang med nästan alla kanaler tillgängliga avsett för kvarterslokalen. Prata med uthyrningsansvarig så att ni får med er TV-kortet när ni hämtar nyckel.

Efter att nu ha skrutit över vår fina utrustning kanske det är bäst att påpeka att lokalen är försedd med uppringande inbrottslarm!

Övernattningsrum: Ett litet rum där dina gäster kan övernatta. I rummet finns ett litet kylskåp, pentry (endast lättare uppvärmningar, köksfläkt saknas), porslin för fyra personer.

Fem sängplatser i form av våningssäng med plats för två nere och en uppe samt två fällbara sängar. Kuddar och täcken finns, men du måste själv förse dina gäster med sänglinne. 

Avgift för övernattningsrum: 200 kronor per natt. Endast tre nätter kan bokas i taget. Det är kontant betalning som gäller, inget swish eller skicka pengar på konto.
Ring kvartershusansvarig Katarina Carlström Larsson på telefon 070-226 17 49 eller gå till Hinkgränd 100.
Uthyrning gäller endast till boende på Skogsgläntan.

BastuStor bastu med dusch, toalett och relaxutrymme. Kylskåp för kalla drycker och stereo för maximal trivsel. Vi är speciellt stolta över aggregatet - en finskt IKI-spis som rymmer respektingivande 260 kilo bastusten!

Dörren till bastun är försedd med ett kortlås. Låset programmeras att känna igen ett av dina egna magnetkort, exempelvis ditt ICA-kort. Efter programmeringen använder du kortet som nyckel.

Kortet aktiveras hos Leif Kemi, Hinkgränd 114,
070-618 90 95

Avgift för bastu: 250 kr per år, betalas till kvartershusansvarig Katarina Carlström Larsson,
Hinkgränd 100. Det är kontant betalning som gäller, inget swish eller skicka pengar på konto.
Uthyrning gäller endast till boende på Skogsgläntan.Pingisbord finns i gamla kylrummet. Rackets och bollar måste du handla själv.

Tvättstugor

I kvartersgården finns två tvättstugor till plus en grovtvättstuga. I vardera norra och södra garagelängan finns två tvättstugor till. Två tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare, en mangel och en lakanssträckare finns i varje vanlig tvättstuga.

I varje hörn på innerkvarteret finns en mattpiskställning.

Dosera rätt, spara miljön (pdf)

Hobbyrum har en egen ingång, dörren längst till vänster på kvartersgårdens kortsida. Här kan man ägna sig åt snickerier, målning och annat som man kanske drar sig för att göra hemma i sin bostad. Lokalen har bord och snickarbänk, men i övrigt får du ta med dig dina egna verktyg och grejor. 

Avgift för hobbyrum: Gratis. Din lägenhetsnyckel passar i dörren.

 

 

Sidan senast uppdaterad 2018-01-14