Start Kvartersgård Annan info. Parkering Bredband o TV Allehandan Dokument Kolonilott Kontakter Gästbok RB Kundwebb
För barnen
Soprummen
Föreningens allmänning
Lägenhetsnummer
Motion
Riksbyggen Dag och Natt
Utebelysning
Värmeåtervinningssystem (fläktar)
Buss
Har du låst ut dig?
Nyckel till säkringsskåpet
Kulör på våra byggnader
 
För barnen

Det finns en lekplats med gungor, gungbräda och klätterställning vid kvarterslokalen. Marken under gungor och klätterställning är fylld med stötdämpande träflis som till skillnad från sand inte drar till sig katter.

Det finns ytterligare en lekplats med gungor, sandlådor, klätterställningar och ritade hopphagar bortanför vårt kolonilottsområde.

Samtliga lekparker besiktas och underhålls regelbundet.

Gräsytan mellan husen och koloniområdet brukar användas för ex. fotboll, brännboll och kubbspel. 

Inne i skogen, nedanför lekparken till höger om gamla fotbollsplanen finns två bra pulkbackar. Gå på upptäcktsfärd!

Vi har tidigare haft en föräldragrupp med syfte att hitta på något för barnen. Kanske film- eller pysselkvällar, lite lagsporter – fotboll, brännboll m.m. Kontakta styrelsen om du är intresserad av att få igång en sådan ideell grupp igen.

Äventyrslekpark finns bara 500 m bort, följ gångvägen nedanför lekparken vid kolonilotterna, åt vänster ca 200 meter och sväng höger. Se kommunens sida.
 
Soprummen

Kvarteret har en garagebyggnad i vardera väderstreck; norr, söder, öst och väst. Det finns ett soprum i änden av varje garage och det är sopsortering som gäller.

Det är INTE tillåtet att lämna grovsopor som möbler, elektronik eller byggskrot där. Sådana sopor tar inte sophämtarna med sig, utan vi tvingas beställa extra bortforsling av sådant. Den kostnaden tvingas vi alla boende stå för, pengar som vi hellre använder till något annat roligare.

Vår och höst har vi städdag på området. En bra dag att lära känna sina grannar. Man gör det man kan och orkar.
 

> UMEVA
>
Sortera rätt (pdf)
>
Grov- och farligt avfall (pdf)


Föreningens Allmänning

All mark utanför husen är föreningens gemensamma område (allmänning) och får nyttjas av alla boende och gäster. Det "ingår ingen egen mark" till lägenheterna även om man bor på bottenvåningen. Detta är för allas trivsel, för att man skall kunna röra sig fritt inne på området, leka och kunna ägna sig åt uteaktiviteter.

Gräsytorna klipps av Riksbyggens personal, men om man till exempel med planteringar eller annat försvårat åtkomsten till gräset, så får den boende sköta denna klippning själv. Detta gäller exempelvis de små gräsplättar man finner på entrésidan på områdets radhus. Det finns en gräsklippare i hobbyrummet avsedd för egen klippning, ställ genast tillbaka den när du är klar så att inte folk behöver springa runt hela kvarteret för att hitta den.

Den lilla innerskogen är vår förenings främsta karaktär och signum, och vi är mycket måna om den. Den skänker skugga och lummighet under heta högsommardagar, och de som ställt ut ett fågelbord blir överraskad över alla arter man kan få se.

Och nej, vi fäller inga träd för att de råkar skugga någons solstol. Kanske flyttar du istället solstolen till gräsytan vid kvarterslokalen, träden ger skyl och du kan njuta av din solning i lugn och ro.

Motion

Boulebana
Finns vid kolonilotterna.

Elljusspår
4km långt elljusspår (4.11 km) för löpning och skidåkning. Annars finns många fina gång- och cykelbanor för promenad, löprunda eller cykeltur.

På och omkring Äventyrslekparken finns
Träningsställningar (utegym)
Pingisbord i betong
Basketplan
Fotbollsplan/Hockeyplan
Balansplatta
 

Riksbyggen Dag och Natt

Fredrik Persson är Brf Skogsgläntans kundansvarige på Riksbyggen. Han sitter också med i vår styrelse som Riksbyggens representant. Fredrik jobbar även med lite mer handfasta frågor om fastighetsskötsel på Riksbyggen. Han är rätt person att prata med ifall du behöver råd om felavhjälpning i din bostad, hantverkare och ombyggnationer.

Fredrik når du på telefon 090-15 96 12
eller e-post fredrik.persson@riksbyggen.se

Riksbyggen Dag och Natt kallas tjänsten där du kan kontakta Riksbyggen för felanmälan eller ekonomiska frågor. Det är också hit du ringer för att hyra parkerings- och garageplats.

Riksbyggen Dag och Natt nås på telefon 0771-860 860

 

Utebelysning

Man kan inte tvinga någon att ha igång sin utebelysning på höst och vinterkvällar. Men nog är det bra nog trevligare för alla om den är på. En ledlampa 7 W som är påslagen hela dyngnet alla dagar på året förbrukar ca 61 KWh/år och kostar ca 80 kr/år . Mindre watt = mindre kostnad och ingen har väl på lampan alla timmar, alla dagar så det kostar inte många kronor per år.

Dessutom slipper folk att famla och slå sig fördärvade i mörkret, fråga Berit på Ersbodavägen 111. Hon har gjort sig väldig illa i mörkret på annat bostadsområde.
 

Värmeåtervinningssystemet (spisfläktarna)

 

Totaleffekt 750 W
Elementeffekt 600 W Motoreffekt 150 W
220 V ~ 50 Hz

Har du låst ut dig/tappat nyckel?

Ingen av styrelsemedlemmarna förfogar över huvudnyckeln till Skogsgläntans lägenheter, den förvaras på Riksbyggens kontor. Om du behöver få din lägenhet akut upplåst skall Securitas kontaktas på telefonnummer 090-12 60 09.

Kostnaden för upplåsning står du själv för.


Nyckel till säkringsskåpet finns hos någon i vaktmästargruppen. Ordföranden och vice ordföranden har också nyckel.
 
Kulör på våra byggnader
  • Rosa S1005-Y80R Akrylat
  • Blå 2010-R90B Akrylat
  • Röd 5050-Y80R Akrylat
  • Vit 0502-Y Akrylat
  • Ytterdörrar 6030-Y70R

Färgen är vattenbaserad och köpt på Colorama och Flügger Färg av PJ:s Måleri.

Buss

8 Tomtebo - Vasaplan - Östra Ersboda och omvänt

1 Umedalen - Vasaplan - Östra Ersboda

Tips! Ladda hem appen "Ultra vill mer" till din telefon
För android
För iphone
 

Sidan senast uppdaterad 2019-06-14